Juhtúrós-húsos-gombás göngyölt rétes
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 csomag rétestészta
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg darált hús
- 20 dkg gomba
- 1 tömlős juhtúró vagy gomolyatúró
- 1 kis kupa tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint őrölt kömény
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés
Olajon a vöröshagymát megdinszteljük. Rátesszük a darált húst és az apróra vágott gombát. Ételízesítővel, borssal, köménnyel ízesítjük. Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ekkor belekeverjük a juh-, vagy gomolyatúrót, tejfölt és végül a lisztet. A kész masszát rétestésztába töltjük, úgy mint ahogy a töltött káposztát készítjük. Azaz "kis batyukat" csinálunk. Tipp: 1 levélbe töltjük a tölteléket, batyut csinálunk, majd még egy "üres" réteslapba batyuzzuk be. Így nem áztatja át, és finom ropogós lesz. Olajozott tepsibe rakjuk. Tetejét olajjal megkenjük, majd forró sütőben kb. 5 perc alatt pirosra sütjük. Tipp: a darált hús helyett bármilyen zöldséget tehetünk: sárgarépát, zöldborsót, cukkinit, patisszont, padlizsánt, stb.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.